Bu güzel tarifi sevgili http://susamcorekotu.blogspot.com/ dan aldım...sonuç harika oldu gerçekten...
Malzemeler:
1 su bardağı su
5 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker,
1 çay bardağı pirinç,
1 yumurta sarısı,
1 çorba kaşığı (tepeleme)nişasta,
2 adet vanilya
Yapılışı:
Pirinç yıkanır 1 bardak su ile pirinçler iyice pişip açılana kadar kaynatılır,
Sütü ilave edilir ılıyınca şekeri de koyup kaynatılır,
Küçük bir kapta nişasta ve vanilya 2 kaşık soğuk su ile karıştırılır ve kaynayan sütlaca ilave edilir,
Yumurta sarısı çırpılarak sütlaca iyice yedirilir ve ocak kapatılır,
Cam veya fırına uygun kaplara pişen sütlaç paylaştırılır,
Fırın önceden 210 c de ısıtılır(fırınlar ısınmada farklılık gösterebilir)fırının alt üst ayarı değil sadece üst yani IZGARAsı çalıştırılır(çok önemli!!!)
Fırın tepsisine kaplar yerleştirilir,tepsi içine kapların yarısına gelecek şekilde su konur,fırında üstleri kızarana kadar yakmadan tutulur...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder