- 250 gr kiyma
- bir bas sogan
- maydanoz
- yarim kase bayat ekmek ici
- karabiber
- tuz
sosu icin
- 1 yemek kasigi un
- 2 yemek kasigi salca,su
- tuz
YAPILISI
Kiymamizin icersine rendelenmis soganimizi ve diger butun malzemeleri alarak yoguralim yogurma isleminden sonra istedigimiz buyuklukte yuvarladiktan sonra az yagda rengi donene kadar kizartalim kofteler kizardiktan sonra ayri bir tencerede az kagda 1 yemek kasigi un kavurup salcasini ilave edelim ve iyice kavrulduktan sonra suyunu ekleyim icersine istenilen buyuklukte dogradigimiz patataesleri atalim ve kaynamaya birakalim patateslarimiz biraz yumusak kivama geldikten sonra kizarttigimiz kofteleride ekledikten sonra bir 10 dakika kadar daha kaynattiktan sonra yemegimiz hazirr..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder