Merhabalar; Sevgiler Saygılar herkese,
Bugün kendimi ELMALI TART tarifini yayınlamak için odaklamıştım da bu kabak yemeğide nereden çıktı diye kendime hayret ediyorum :)
Bu tarifimiz yapılmış fotograflanmış ve arşivde benim yayınlamamı bekliyormuş hey Allah'ım Nasılda unutmuşum! Kabağın zamanı bitti bitecek neredeyse.Bitmeden yayınlayayım bari o kadar uğraşmışım :)
MAZLEMELER;
- 1 Kg Kabak
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1Adet Orta Boy Domates
- 1/2 Çay bardağı Bulgur
- 2 Yemek kaşığı Sıvı yağ
- 1/2 Çay bardağı doğranmış dereotu
YAPILIŞI;
- Soğanları küp küp doğrayıp tenceremize 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip, soğanları kavuruyoruz.
- Diğer taraftan kabakları iyice yıkayıp,dörde kesip, küçük küçük doğruyoruz.
- Domateslerin kabuklarını soyup,doğruyoruz.Doğranan domatesleri kabakların üstüne koyuyoruz.
- Baharatları da ekleyip, tencerenin kapağını kapatıp 10 dk kavrulmasını bekliyoruz.
- Kavrulan kabaklara 2 Su bardağı kadar suyunu ilave edip, bulgurları ekleyip, pişmeye bırakıyoruz.
Afiyetler Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder