ELMALI TART

 

 
Haftanın son gününden herkese kocamanından GÜNAYDINLAR demek istiyorum.Gününüz bomba gibi geçsin, bugünde çok çabuk bitti gitti diyesiniz inşallah.

Efenim havalar şu sıralar mevsim gereği iyice soğudu, uzun kollulara dönüşler başladı.Yağışlı havalar başlamadan bizler 2 pazardır ceviz dökmelerdeyiz şu sıralar..
İnsanın köyüne yakın olması gibisi de yok. .Herşey organik herşey taze.Dalından kopar kopar ye misali.
Pazar günü bir poşet dolu dolusu topladığım elmalarımdan , kalktım bir elmalı tart yaptım eşime :)

Not: Çok yakında bu taze, el emeği lezzetlerinden bir hediye çekilişim olacaktır :)


Tarif ( ESEN KAVUNCU) bir arkadaşımdan....



MALZEMELER;
  • 200 Gr Margarin ( Teremyağ)
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • Üzeri için pudra şekeri
ELMALI HARÇ İÇİN;
  • 5 Adet Elma
  • 5 Kaşış şeker
  • 2 Tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 Su bardağı ceviz

YAPILIŞI;
  1. Hamur için gereken bütün malzemeyi yoğuruyoruz.
  2. Yoğrulan hamurdan Portakal büyüklüğünde parça koparıp sertleşmesi için buzluğa yerleştiriyoruz( yaklaşık 20 dk kadar).
  3. Diğer taraftan elmaların kabuklarını soyuk, rendeliyoruz. Şekerinide ekleyip, suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz
  4. Pişen Elmalı harca ceviz ve tarcını ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  5. Kalan hamuru bir merdane yardımı ile açıp  altı yağlanmış yada yağlı kağıt koyulan tart kalıbımıza yerleştiriyoruz.
  6. Soğuyan elmalı harcı iyice yayıp, buzlukta sertleşen hamuru rendeliyoruz.
  7. 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzerin kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  8. Pişen tartımızın üzerine, ılıdıktan sonra pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyetler Olsun....


      Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

      Hiç yorum yok:

      Yorum Gönder

       
      Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
      Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
      Özel tasarım ürünler