Cevizli Kadayif

Merhabalar, Tum arkadaslarima dostlarima gonullerince bir hafta gecirmelerini dilerim.

Eminim tum bloglarda cevizli kadayif tarifi mevcuttur. Ben de listeme almak istedim,kim bilir belki benim takipcilerim de cevizli kadayif tarifi ararlar. Elleri bos geriye donmesinler diye ben de bu gun cevizli kadayif tarifi paylasayim sizlerle.

MALZEMELER

500 grm cig kadayi
200 grm tereyagi.
2 su bardagi ceviz
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
yarim limon suyu

YAPILISI
Once kadayifi elimizle parcalayalim. Parcaladigimiz kadayifi firin tepsimize alalim ve uzerine erittigimiz tereyagini dokelim. Tereyagli kadayifi iyice harmanlayip karistiralim . Kadayifin yarisini alalim. Geri kalan kadayifi tepsiye esit sekilde yayalim. Tepsideki kadayifin uzerine kirik ceviz iclerini yayalim. Geri kalan kadayifida cevizlerin uzerine yayalim. Tepsideki kadayifi iyice bastiralim yada uzerine bir tepsi koyup agirlik koyalim. Kadayifimiz bir kac saat bu sekilde kalabilir, yada aksamdan hazirlaya bilirsiniz. Surup icin sekeri ve suyu tencerede kaynatalim ,kaynamaya basladiktan 10 dakika sonra limon suyunu ilave edelim ve ocaktan alip sogumaya birakalim. Surup sogurken kadayifi firinda alti ustu kizarana dek pisirelim
Kadayif pisince ilik surubu uzerine gezdirelim. Surubunu cektikten sonra servise hazirdir. Isterseniz kaymak, isterseniz dondurma yada isterseniz sade servis yapin .
Afiyet olsun
Sefa
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler