KAYMAKLI KURABİYE





Efenim bir haftayı daha geride bırakırıp bugün işbaşı yapmış bulunmaktayız :) Bugün sizlere nefis bir kurabiye tarifim olacak.Sırf dolaptaki kaymağın son kullanma tarifini geçirmeden kullanıp tüketmek amacıyla yapılmıştır.Aslında aklıma türlü tarifler gelsede, evdi çocuktu derken, en basitinden kurabiye yapmayı tercih ettim.

Kaymağı, hamurun ortasına koyup hamuru kapatacaktım ki bir baktım kaymağı bütün malzemelere boca etmişim bile.Neyse artık bir sonraki sefere artık :)




MALZEME;
  • 100 Gr Margarin ( kurabiyelerden ben Teremyağ tercih ediyorum.)
  • 100 Gr Kaymak
  • 1/2 + 2 Parmak fazla Su bardağı Pudra Şekeri
  • 1 adet Yumurta
  • 1 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
  • Vanilya- Kabartma Tozu
  • Un

YAPILIŞI;
  1. Margarin, kaymak yumurtayı  birbirene iyice yediriyoruz.
  2. Sonra Pudra şekeri, Nişastayı, vanilya, kabartma tozunu ve kontrollü olarak unu ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Elel yapışmayacak şekilde çok sert bir hamur olmamalıdır.
  4. Yoğurduğunuz hamurdan  ceviz büyüklüğünde  parçalar koparıp yağlı kağıt serili fırın tepsimize yerleştiriyoruz.
  5. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.
  6. Isıtılmış fırında 170 Derecelik fırında Pişiriyoruz.

Afiyetler Olsun...

 
 




 
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler