Et Soteli Bulgur Pilavi

Merhaba, sevgili  blogir dostlarim, takipcilerim, esim,dostum. Sevenim, sevmeyenim, yuzume gulen, ardimdan soyleyen. Hernerede, nasil olursaniz olun, kocaman MERHABA,  hepinize. Yureginizden  sevgiyi, iyi niyeti  eksik etmeyin, etmeyin ki tum olumsuzluklar  size guzellikler le  geriye donsun. Hayat  kisa ne kadar cok  mutlu  olursaniz okadar cok  keyif  alir, okadar cok yasamiz sayilirsiniz. Niyetim  bilmislik taslamak, akil vermek ( hasa) degil, bu  sabah  kalvyemin icin den  bunlar  geldi, ve  dizelere  dokuluverdi.

Bu gunku  tarifimiz et soteli  bulgur  pilavi. Bulgurun her halini  severim ( adim  bosuna  bulgurcu ya cikmadi :)   )  Her cesit bulgur  mutfagimda  piser, soframda tuketilir.Ogluslar  bazan mirin, kirin etselerde bulgur vaz gecilmezlerimiz den dir.

MALZEMELER

Sote icin
500. gr  dana  kusbasi
1    . buyuk  kurusogan
2    . sivri yesil biber
2    . domates
1    . Turk kahve fincani  sivi yag

Pilav icin
500. gr pilavlik  bulgur
1    . kuru sogan
2    . sivri  yesil biber
2    . domates
2    . corba kasigi tereyagi

YAPILISI.
Once eti sivi yagda soteleyelim, suyunu salip ceke kadar kavuralim. Kavrulan ete ince dogradigimiz sogani  ilave edelim ve soganlar  olene dek arada karistirarak  pisirelim. Soganlarin ardindan, cekirdekelrini cikardigimiz ince  kiydigimiz  biberi ekleyelim. Biber kavrulurken kabukalrini soyup kucuk kup halinde  dogranmis domatesleri de  ete ilave edip  hapsini birden domates suyunu salip ceke  kadar  kavuralim. Kavrulan soteye 1 su bardagi  suyu ekleyip etler iyice  yumsayana  kadar  pisirelim. Etler yumsayinca tuzunu  ayarlayip lezzetini kontrol edip  ocaktan alalim.
Diyer yandan, pilav icin  kurusogani  ince  kiyip tereyaginda  soteleyelim. Sogan diriligini kaybedince , et  sotede  oldugu gibi once, cekirdekleri cikmis  kucuk dogranmis biberi, ardindan  soyulup kup dogranmis domatesleri  ekleyelim. Domates ve biber  diriligini  kaybedince. Bulguru  soteye  ekleyip 2  dakika  kadar kavuralim. Bulgurlar parlamaya  baslayinca, uzerini  2 parmak  gececek sekilde su ekleyip tencerenin kapagini kapalim. Bulgur suyunu  cekinde  ocagin altini  kapatip, pilavimizi demlenmesi icin  15 dakika  bekletelim.
Pilav da  demlendimi,  tabaga pilav alip , ister  uzerine , ister  yanina , et sotemizi  ekleyelim.
Salata, cacik, ayran  yada  tursu yu  pilava  arkadas  edelip  servis  yapalim.
Afiyet olsun.
Sefa
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler