Merhaba, sevgili blogir dostlarim, takipcilerim, esim,dostum. Sevenim, sevmeyenim, yuzume gulen, ardimdan soyleyen. Hernerede, nasil olursaniz olun, kocaman MERHABA, hepinize. Yureginizden sevgiyi, iyi niyeti eksik etmeyin, etmeyin ki tum olumsuzluklar size guzellikler le geriye donsun. Hayat kisa ne kadar cok mutlu olursaniz okadar cok keyif alir, okadar cok yasamiz sayilirsiniz. Niyetim bilmislik taslamak, akil vermek ( hasa) degil, bu sabah kalvyemin icin den bunlar geldi, ve dizelere dokuluverdi.
Bu gunku tarifimiz et soteli bulgur pilavi. Bulgurun her halini severim ( adim bosuna bulgurcu ya cikmadi :) ) Her cesit bulgur mutfagimda piser, soframda tuketilir.Ogluslar bazan mirin, kirin etselerde bulgur vaz gecilmezlerimiz den dir.MALZEMELER
Sote icin
500. gr dana kusbasi
1 . buyuk kurusogan
2 . sivri yesil biber
2 . domates
1 . Turk kahve fincani sivi yag
Pilav icin
500. gr pilavlik bulgur
1 . kuru sogan
2 . sivri yesil biber
2 . domates
2 . corba kasigi tereyagi
YAPILISI.
Once eti sivi yagda soteleyelim, suyunu salip ceke kadar kavuralim. Kavrulan ete ince dogradigimiz sogani ilave edelim ve soganlar olene dek arada karistirarak pisirelim. Soganlarin ardindan, cekirdekelrini cikardigimiz ince kiydigimiz biberi ekleyelim. Biber kavrulurken kabukalrini soyup kucuk kup halinde dogranmis domatesleri de ete ilave edip hapsini birden domates suyunu salip ceke kadar kavuralim. Kavrulan soteye 1 su bardagi suyu ekleyip etler iyice yumsayana kadar pisirelim. Etler yumsayinca tuzunu ayarlayip lezzetini kontrol edip ocaktan alalim.
Diyer yandan, pilav icin kurusogani ince kiyip tereyaginda soteleyelim. Sogan diriligini kaybedince , et sotede oldugu gibi once, cekirdekleri cikmis kucuk dogranmis biberi, ardindan soyulup kup dogranmis domatesleri ekleyelim. Domates ve biber diriligini kaybedince. Bulguru soteye ekleyip 2 dakika kadar kavuralim. Bulgurlar parlamaya baslayinca, uzerini 2 parmak gececek sekilde su ekleyip tencerenin kapagini kapalim. Bulgur suyunu cekinde ocagin altini kapatip, pilavimizi demlenmesi icin 15 dakika bekletelim.
Pilav da demlendimi, tabaga pilav alip , ister uzerine , ister yanina , et sotemizi ekleyelim.
Salata, cacik, ayran yada tursu yu pilava arkadas edelip servis yapalim.
Afiyet olsun.
Sefa
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder