Hani tahin candır,tahin insanın içini ısıtır ya, neee zamandır aklımda olan tahinli çörek yapmak yerine, tahin pekmezli kek yapıverdim.
Mutfağa girerim, fikir birden değişir.Neden! Halbuki ben tahinli çörek yapacaktım :)
Aslında şu sıralar, işlerin yoğunluğundan dolayı eve gider gitmez en pratik ne varsa onu yapmayı yeğliyorum.İşlerimi de bitirir bitirmez, tabi oğlumu da uyuttuktan sonra uyumak istiyorum.Bu nedenle aklımda olan çoğu tarifte öylece kalıkalıveriyor.
Olsun bu kekim de güzel oldu.Hatta eşim bile bayıla bayıla yeni.
Bu arada İnstagramda beni(aycandedebulbul)takip etmek istemez misiniz? Eeee O halde bekliyorum :)
MALZEMELER;
- 3 Adet Yumurta
- 1/2 Su Bardağı Sıvı yağ
- 1 Su bardağı Süt
- 1 Çay Bardağı Pekmez
- 1 Çay bardağı Tahin
- 1 Çay Bardağı Ceviz
- 2-2,5 Su Bardağı Un
- 1'er Pk Kabartma tozu, vanilya
YAPILIŞI;
- 3 yumurta ve şekeri krema halini alıncaya kadar çırpıyoruz.
- Ardından Sıvı malzemelerimizi ekleyip, karıştırıyoruz.
- Un , kabartma tozu ve vanilyeyıda ekleyip, tahta kaşık yardımı ile karıştırıyoruz.En son cevizi ekleyip,Yağlayıp, unlanan kek kalıbının tabanına susam serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk pişiriyoruz.
Afiyetler Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder