En son yayinladigim davet masasindan bir tatli tarifini sizler ile paylasicam.
Tarifi ilk defa www.portakalagaci.com Hatice nin blogunda gormustum. Ilk denemem de harika bir lezzet cok beyenilen bir ikram olunca, bende misafirlerim icin malzeme teymin ettikce bu incirli tatliyi yapiyorum. Arkadaslarim sende yedigimiz o tatlinin tarifini hala yayinlamadin diyince bende bugun ku postu bu tatliya ayirdim.
Hala bu tatliyi yapmayan denemeyen varsa ilk firsatta denesin derim. Gercekten yuzunuzu agartacak bir lezzet.
Hatice nin tarifini aynen yaziyorum. Buradan da kendisine tesekkur ederim.
MALZEMELER
~Kek icin~
6 adet kuru incir, suda ıslatılmıs, ufak dogranmıs
1 su bardagı ceviz ici
1 su bardagı toz seker
1 su bardagı un
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
~ Serbeti icin~
- 1,5 su bardagı su
- 1 yemek kasıgı nescafe
- yarım su bardagı toz seker
~ Muhallebisi icin~
2 yemek kasıgı nisasta2 yemek kasıgı un
1lt sut
5 yemek kasıgı toz seker
inmeye yakın 50gr tereyagı
pistikten sonra 1 poset toz krem sant
~ Hazirlanisi~
Kek icin yumurta ve sekeri cırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıstırın. En son inciri ekleyip dikdortgen borcama dokun ve 160C, yada( 300 'F) de pişirin (incirden dolayı dusuk ısıda pismesi gerekiyor).
Piserken krem santi haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Pistikten 5 dakika sonra 1 poset toz krem santiyi ekleyip mikserle cırpın.
Kek pistikten sonra 3-4 dak. havalandırın.
Serbet malzemelerini karıstırıp (pisirmeden) kekin uzerine dokun. 5 dakika sonra muhallebiyi uzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin. Istediginiz sekilde susleyin, ben kivi kulanmistim.
Sevgiler
Sefa
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder