Köfte ve köfteli yemekler benim için vazgeçilmez yemeklerdir.
Özellikle şu sıralar diyette olduğum için sürekli et türü yemekler tüketir oldum :) Böyle Diyete Can kurban tabii :)
MALZEMELER;
- 500 Gr Kıyma
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Çay Bardağı İnce bulgur
- 1 Çay bardağı kadar Un ( Köfteleri Bulamak için)
- 3 Adet Orta boy Patates
- 2 Adet Havuç
- 1Yemek Kaşığı Salça
- Su
- Tuz, Karabiber
- 2 Yemek kaşığı Sıvı yağ
YAPILIŞI;
- Köfte yapımı için kıymayı bir kaba koyuyoruz.içine soğanı rendeleyip, ince bulgutu ekliyoruz.
- Kıymayı yoğurup, küçük parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp, un serili bir tepsiye köfteleri koyuyoruz.
- Köfte İşlemi tamamlandıktan sonra bir tencereye yağı ekleyip, salçayı ekliyoruz.Salçayı kavuruyoruz.
- Patateslerin ve havuçların kabuklarını soyup doğruyoruz.
- Kavrulan salçaya patates ve huçlarıda ekleyip, onlarıda kavuruyoruz.
- Suyunu ve baharatlarını ekliyoruz.
- Patates ve huvuçlar pişmeye yakın köfteleri tencereye atıyoruz.
- Köfteler suyu üzerine kalıyorsa pişmiş demektir.
- Pişen yemeğe servis yaparken doğranmış maydanozları ekliyoruz.
Afiyetler Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder