Kaburga Dolmasi
Merhaba, iyi gunler , mutlu huzurlu saglikli guzel gunler dilerim tum dostlara.
Uzun zaman dan beri denemek istedigim bir tarif ile geldim bu gun.
Ilkkez, Diyarbakir da yedigim ve acaba nasil yapiliyor, bende yapa bilrimiyim diye dusundugum bir dolma.
Yapimi goz korkutsada tek zor kismi dogru eti, kaburgayi bulmak bence. Oldukca lezzetli Doyurucu ve davet sofralarinda goze ve damaga hitap eden bir lezzet.
Amerika da kaburga eti bulmak hayli zor. Ama en son ugradigim Turk marketinde kocuk bir parca kaburga gorunce benim ilk aklima, Kaburga dolmasi geldi. Cok fazla secenek te yoktu tek bir parca kalmis, olsun bunada sukur ...
Evet tarife geceyim artik degilmi..
MALZEMELER
1. kuzu kaburgasi, Yaklasik 1.kg kadar
1,5. su bardagi pirinc
1. kuru sogan
1, caybardagi kabuklari soyulmus badem
1. cay kasigi yeni bahar
1.cy kasigi karabiber
3.corba kasigi tereyagi
1.corba kasigi kus uzumu
100, gr kadar kuzu eti ( ben ayrica almadim, kaburganin kenarindna cikardim)
YAPILISI
Once kaburgayi, eti ile kemegi arasini ucu sivri bir bicak ile cep seklinde acin.
Dikat edilmesi gereken, eti yirtmamak. Etin icine bir kasik kadar tereyagi, tuz ve karabiber surun.
Diyer tarafta 100 gr lik eti cok kucuk dograyin, ve 1 kasik tereyaginda iyice kavurun, uzerine 1 su bardagi suyu ekleyip suyunu cekene dek pisirin.
Et piserken, geriye kalan tereyaginda ince kiyilmis kurusogani ve bademi kavurun, ben ikisini ayni anda kavurdum. Kavrulan bademli sogana yikadiginiz pirinci ileve edin, ve 2 dakika daha kavurun ve 1 su bardagi kadar su ilave edip pisirin. Pisen pilava kusuzumu tuz ve kara bibe r ilaveedip iyice karistirin.
Pilav dinlenince kaburgamizin cep kismina cok SIKI olmuycak sekilde doldurun. Etin acik kismini ip ile iyice dikin, dikkat edin ne cok SIKI, nede cok gevsek olacak.
Kaburgamiz hazir, Buyukce bir tencereye kaburgayi alin, uzerini gececek kadar su ilave edin ve kisik ateste yaklasik 1 bucuk saat pisirin. Pistigini anladiginiz da , tenceredeki dolmayi bir firin kabina alin ve firinda her yeri nar gibi kizarana dek kizartin.
Tabiki sicak olarak servise edin.
Etiketler:
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder