Kaburga Dolmasi



Merhaba, iyi gunler , mutlu huzurlu saglikli  guzel gunler dilerim  tum  dostlara.
Uzun zaman dan beri denemek istedigim  bir tarif ile geldim bu gun.
Ilkkez, Diyarbakir da  yedigim ve  acaba nasil yapiliyor, bende yapa bilrimiyim diye  dusundugum bir  dolma.
Yapimi goz korkutsada tek  zor kismi dogru eti, kaburgayi bulmak bence. Oldukca lezzetli Doyurucu ve  davet  sofralarinda goze ve damaga  hitap eden bir  lezzet.
Amerika da kaburga  eti bulmak  hayli zor. Ama  en son ugradigim Turk marketinde kocuk bir parca  kaburga gorunce benim ilk aklima, Kaburga  dolmasi geldi. Cok  fazla secenek te yoktu tek bir parca kalmis, olsun  bunada sukur ...
Evet  tarife geceyim artik degilmi..

MALZEMELER
1. kuzu kaburgasi, Yaklasik  1.kg  kadar
1,5. su bardagi  pirinc
1. kuru sogan
1, caybardagi kabuklari soyulmus badem
1. cay kasigi yeni bahar
1.cy kasigi karabiber
3.corba kasigi tereyagi
1.corba kasigi kus uzumu
100, gr kadar  kuzu eti ( ben ayrica almadim, kaburganin kenarindna cikardim)

YAPILISI
Once kaburgayi, eti  ile  kemegi arasini ucu sivri bir bicak ile cep seklinde  acin.
Dikat  edilmesi gereken, eti yirtmamak. Etin icine  bir kasik kadar tereyagi, tuz ve karabiber  surun.
Diyer tarafta 100 gr  lik  eti cok kucuk  dograyin, ve 1 kasik  tereyaginda  iyice kavurun, uzerine 1 su bardagi suyu  ekleyip suyunu cekene dek  pisirin.
Et  piserken, geriye kalan tereyaginda  ince kiyilmis  kurusogani  ve bademi  kavurun, ben ikisini ayni anda kavurdum. Kavrulan bademli sogana  yikadiginiz pirinci  ileve edin, ve  2  dakika  daha kavurun ve  1  su bardagi kadar  su ilave  edip pisirin. Pisen  pilava kusuzumu tuz ve  kara bibe r ilaveedip iyice  karistirin.
Pilav dinlenince  kaburgamizin  cep kismina cok SIKI olmuycak  sekilde  doldurun. Etin acik  kismini ip ile  iyice  dikin,  dikkat edin ne  cok SIKI, nede  cok gevsek olacak.
Kaburgamiz  hazir, Buyukce  bir tencereye kaburgayi  alin, uzerini gececek kadar  su ilave  edin ve kisik ateste yaklasik 1 bucuk saat  pisirin.  Pistigini anladiginiz da , tenceredeki dolmayi  bir firin kabina alin ve firinda  her yeri  nar gibi  kizarana  dek kizartin.
Tabiki  sicak  olarak  servise  edin.


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler