Merhaba sevgili arkadaslar,dostlar ve takipcilerim. Coktandir pogaca tarifi yayinlamadigimi fark ettim. Bu gun yayinlamayi bekleyen sodali pogacalarim ile gunceleyeyim dedim lezzetsefa mi.
Bir cok blogda tarifi olan bu pogacayi yillar once Izmir de komsum dan ogrenmistim.
Gercekten bayatlamiyor, ama zaten bizim evde bayatlayacak kadar kalmiyor. Kahvaltilara yaptigim icin ogluslar o gun aksama kadar tuketiyor.
Hala sodali pogaca yapmayanlar var ise tarifi dikkate alsin derim.
MALZEMELER
1. su bardagi sivi yag
1. su bardagi soda
1.su bardagi sut
2.tatli kasigi seker
1.tatli kasigi tuz
1.paket kuru maya( isteyen yas mayada kullana bilir)
1. yumurta
aldigi kadar un
IC MALZEMESI
1. kalip beyaz peynir
1.demet maydonoz
YAPILISI
Ilik sute seker ve mayayi ekleyip maya ve seker eriyene kadar karistiralim.
Sivi gay, tuz ,soda yida ilik sut e ekleyip, eledigimiz unu yavas yavas karisima ilave ederek yumusak bir hamur elde edelim. Hamuru ilik bir yerde iki misli olana kadar mayalayalim.
Hamur mayalanirkan incecek kiydigimiz maydonaza ezdigimiz peyniri ve yumurtanin beyazini ekleyelim.
Mayalanan hamurda mandalina buyuklugunde parcalar alip elimizle pogaca yapacaka sekilde acalim ve ortasina peynirli icden koyup kapatalim.
Yagladigimiz Firin tepsisine birbirine yapismayacak sekilde dizelim. Tepside pogacalari 15 dakika daha mayandiralim. Uzerine yumurta sarisini surelim, susam yada corek otu serpelim.
Onceden isinan firinda ( 200.C ) ( 300.F ) yarim saat kizarana kadar pisirelim.
Pamuk gibi pogacalar hazir.
Afiyet olsun
Sevgiler
Sefa
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder