Zeytin Yagli Kis Turlusu

Merhaba, Arkadaslar umarim herkesin hersey gonlunce oluyordur. Bugun ne pisireyim sorusu varsa hala akliniz da iste bir secenek. Zeytinyagli kis turlusu, bu lezzetli besleyici sebzelerin tam mevsimi simdi. Cocuklarimiz bol bol faydalansin, kerevizin faydalari saymakla bitmez malum.
Havuc zaten bir mucize bitki, cocuklar da havuc sever ustelik. Hepsi bir araya geldimi, miss miss, saglik ve vitamin deposu. Hadi kolay gelsin, sizi ikna ettim umarim bu guzel yemegi yapmaya.

MALZEMELER
1- kereviz
1- kuru sogan
1- kase beybi havuc,
1- kase bezelye.
1- limon
1- cay bardagi zeytinyagi
2- dis sarimsak
1- tatli kasigi toz seker

YAPILISI
Incecek kiydigimiz sogani ve sarimsagimizi, zeytinyagin da biraz kavuralim. Kavrulan sogana saplari ile beraber dogradigimiz kerevizi ve havucu ekleyelim. Havuc ve kareviz biraz kavrulduktan sonra bezelyeyi ekleyelim.Tum sebzeleri 1 yada 2 dakika kavuralim. Kavrulan sebzelerimize tuzunu ve sekerini ilave edelim. Bir su bardagi suyu sebzelerin uzerine gezdirelim.
Kaynamaya basladiginda limon suyunu ilave edip kisik ateste yarim saat pisirelim.
Afiyet olsun
Sefa
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler