Acı soslu tavuk ve Salata


Tavuklar:
Uzun parça kesilmiş tavuk göğüs eti
Un, ezilmiş yulaf (kahvatılık satılanlardan)
Yumurta

Sos:
Tereyağ 3 yemek kaşığı
Ketçap 1 çay bardağı
Louisiana acı biber sosu ya da daha acı bir sos -istenilen miktarda

Salata:
Kıvırcık
Kühne hardallı salata sosu
Kuru soğan (çok az 1 adet arpacık)
Sıvı yağ

Tavuk parçalarını önce una, sonra çırğılmış yumurtaya, sonra un+yulaf+tuz karışımına batırıp, kırgın yağa kızarmaya atıyoruz. İki tarafı altın rengi olana kadar kızarıyor. Sonra bir kenara alıyoruz. Diğer bir tarafta eritilmiş tereyağın içine ketçap ve acı sosu karıştırıyoruz. Pişen tavukların üzerine döküp, tavukları parçalamadan karıştırıyoruz. Salatanın anlatılacak bir tarafı yok. Malzemeleri karıştırıp tavukların yanında servis... beraber harika bir lezzet oluyor. Biraz kalorili tabi. Olsun. Evde fast food lezzeti..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler