Bahce Urunlerinden Tursu

Kucucuk bir bahcem oldugundan behsetmistim. Bahcemde daha cok baharatlar var. Nane, maydonoz, dere otu ,reyhan , feslegen,biberiye , ada cayi gibi .
Bir turlu roka yetistiremedim.
Yesil biberi cok sevdigim icin ( Carliston) , burdada her markette yok malesef. Yesil biber, kabak ve salatalik her yil ekiyoruz. Kabak ekmemin sebebi tabiki cicegi icin. Salatalik ise tazecik elimin altinda olsun diye. Bu yil esim birde bamya tohumu bulmus denemek icin ekmis.Tam 12 kok bamya var bahcede :) ...
Simdi siz ler zanediyorsunuz dur ki benim kocamn bir bahcem var :) Malesef hepsi ( 4 metre kare ) ama olsun bize yetiyor.
Bloglarda tursu tariflerini gordukce kis icin, sembolik de olsa iki kavanoz tursu yaptim bahce urunlerinden. Bir veya iki posette bamya dondurmayi dusunuyorum.
Tursulari sarimsaksiz yaptim. Sarimsaksiz tursumu olur diyenler var dir eminim. Ama benim ufak oglum mumus sarimsak sevmiyor. O yuzden eklemedim, bakalim tadi nasil olucak.Hepsi bu iki kavanoz. Uzun uzun anlatacak bir seyi yok aslinda.
Yikadigim salatalik biberleri kavanoza yerlestrdim. 1 litre su kaynattim. Kaynayan suya 1 su bardagi sirke, 2 yemek kasigi deniz tuzu, 2 parca nohut buyuklugunde limon tuzu ekledim.
Kaynar suda tuzlar cabucak eridi. Karisim soguyunca kavanozlara ekledim. Kapaklari kaynar suda 2 dakika tuttum ve sicak ken kapattim. Hepsi bu kadar.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler