BARBUNYA PİLAKİ

Hamileliğimde ne çok canım isterdi!
Çok şükür epey yiyorum şu sıralar.Doğum iznindeyken ne de güzel pazara gider dileğim sebze, meyve Allah ne verdiyse alıp yapardım.Şimdi işe başladığım için ancak sipariş veriyorum ve alınıyor.

İftarda nede güzel gider.Yapacaklar için şimdiden kolay gelsin.




MALZEMELER;

  • 1 Kg Barbunya
  • 2 adet Havuç
  • 1 adet Soğan
  • 1/2 Çay Bardağından biraz fazla Zeytinyağı
  • 4 Diş Sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 1 Yemek kaşığı Domates Salçası yada 1 adet Domates
  • 2 Tatlı kaşığı Tozşeker
  • Maydanoz - Limon


YAPILIŞ;
  1. Barbunyayı temizleyip yıkıyoruz.
  2. Yıkanan Barbunyayı 5-10 dk kaynatıyoruz.
  3. Diğer tarafta soğanı  ve peşinden sarımsağı kavurup, halka halka doğranan havucu ekliyoruz.
  4. Salçayı ekleyip hafif kavuruyoruz.
  5. Barbunya, tuz ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Üzerini geçecek kadar su ekleyip, pişmeye bırakıyoruz.
  7. Serviz yaparken maydaonz ve limonu sıkabilirsiniz.
Afiyetler Olsun...



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler