Merhaba herkese kocaman selamlar sevgiler. Bu yil yazin ilk ayinda, (Haziran) Almanya ya gittim. Orada gordum ilk Brochen larin Alman'ca kucuk ekmek demek mis. Tabiki Almanya da yasayan arkadaslarim daha iyi biliyor brochen lari. O kadar guzel, o kadar lezzetliydilerki ancak tadina bakan bilir. Daha ordayken eve gidince yapmaliyim demistim .
Ilk brochen larimi yari kepekli undan yaptim. Her sekilde yaparim artik ev halkida beyendi.
Deyisik ekmek yapmak isteyenler icin bir alternatif olsun :)
MALZEMELER
1 kg yari kepekli un
2 tatli kasigi kuru maya
2 tatli kasigi tuz
2 tatli kasigi seker
2 su bardagi ilik su
yarim bardak sut
YAPILISI
Ilk sute ve suya , maya ve sekeri ilave edip 10 dakika maya goz goz olanadek bekleyin.
Elediginiz unu azar azar sivi karisima ekleyin ve yogurun.
Hamurunuzun uzerini kapatip iki misli olanadek mayalandirin.
Mayalanan hamurdan kucuk bir portakal buyuklugunde hamur alin ve oval sekilverin
Firin kagidi serilmis tepsiye siralayin ve yarim saat daha mayalanmasini bekleyin.
Kabaran ekmeklerinizi onceden isinmis (250 C yada 400 F ) firinda yaklasik 45 dakika pisirin. Disinin sert olmasini istiyorsaniz Firininizn derecesini biraz dusurun.
Afiyet olsun
\
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder