Benim en sevdiğim keklerden bir tanesidir.Özellikle Islak ıslak olmasına bayılıyorum. Görüntüsü kadar lezzetide mükemmel.
Sabah sabah ağzımız tatlansın ki günümüz, tatlı mı tatlı, Şekerli mi şekeerli geçsin.
MALZEMELER;
YAPILIŞI;
Sabah sabah ağzımız tatlansın ki günümüz, tatlı mı tatlı, Şekerli mi şekeerli geçsin.
MALZEMELER;
- 4 Adet yumurta
- 1 Su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı Sıvıyağ
- 3 Yemek kaşığı kakao
- 1 su Bardağı irice doğranmış fındık
- 2 Su Bardağı Un
- 1'er paket Kabartma Tozu, Vanilya
YAPILIŞI;
- Yumurta ve şekerleri iyice çırpıyoruz.
- Sıvıyağ, süt ve kakao eklenip, karıştırılır.
- Bu karışımdan 1 su bardağı ayırıp, diğer harcımıza, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz( Unu kontrollü olarak ekleyiniz çünkü kakaonun miktarını biraz fazla eklendiğinde hamur katılaşabiliyor).
- Yağlanmı, unlanmış kelepçeli kek kalıbına kek hamurunu döküp, üzerine fındıkları serpiyoruz.
- 170 Derece kürdan temiz çıkıncaya kadar pişiriyoruz.
- Pişen kek'in üzerine, bir kenara ayrılan yumurta, şeker, sütlü sosu her tarafa eşit gelecek şekilde döküyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder