Merhabalar herkese, bu gun cok kolay bir tatli tarifim var sirada.
Vakit almayan, ekonomik bir tarif. Ben ilk defa cocukken tattim bu lezzeti.
Bu kadar cok kekler pastalar kurabiyeler yoktu , ( belkid e benim yasadigim yerlerde yoktu ) tepsi tepsi baklavaalr bayramlarda duyunlerde ozel gunlerde olurdu.
Kisin ocak basinda guvecte un hellvasi yapardi rahmetli anneannem, Annem kabak tatlisi sutlac birde pembe rekte pelte isminde bir tatli . Ustu bol susumli olurdu.
Birde simdi tarifini vericem ekmek tatlisi. Cok fazla bolluk yoktu ama daha bir bereket vardi , daha bir vefa sevgi saygi vardi sanirim o yillarda.
Ben yinee dagiticam konuyu hemen toparlayayim ;) tarife geceyim.
MALZEMELER
1 bayat ekmek
1 su bardagi sivi yag
2 su bardagi seker
2 su bardagi su
1/2 limon
YAPILISI
Bayat ekmek dilimlenir ve firinda hafif kizartilir. Kizaran ekmekler kizgin yagda iki tarafli kizartilir. Cok cabuk kizariyor yakmamaya dikkat edin. Kizaran ekmekler tepsiye alinip sogutulur. Tencerede seker ve suyu kaynatilir serbet yapilir. Serbet koyulasinca limon suyu ilave edilir ve 3,4 dakika daha kaynatilir. kaynayan serbet ILIK halde soguyan ekmeklerin uzerine kepceyle dokulur. Soguyunca kaymak ile servise hazir dir .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder