Etli Lahana Dolmasi

Merhabalar, hersey her daim herkesin gonlunce olur umarim. Iyilikler, guzellikler, nese sevinc ve mutluluk hep yaninizda olsun.

Ben bloglara bakarken bir cok kotu dusuncelerden ariniyorum . Hani bazan cok bunalirsiniz evde , cikip dolasayim kafami dagitayim dersiniz ya iste oyle.
Iyi geliyor burda olmak. yorum okumak yorum yazmak, Arkadaslarimin neler yaptigini neler yasadigini bilmek keyif veriyor bana.
Elbette hepimiz her zaman mutlu olamayiz , hayatin gercegi bu.
Dertlerimizi uzuntumuzude unutamayiz , biraz hafiifletiriz belki ! yada , yada meskul ederiz dusnceleri.
Allahim hic birimizi sagliktan , sihhaten , mutluluktan mahrum etmesin.
Ben dolma tarifi yazacaktim deyilmi , hay allah.
Lafi daha fazla uzatmiyayim ,demem odurki
~~~ IYIKI VARSINIZ~~~

MALZEMELER
1 Orta boy lahana
1/2 kg kiyma
1 su bardagi pirinc
1 buyuk kuru sogan
3 dis sarimsak
1 corba kasigi salca
1 tatli aksigi kurunane
1 tatli kasigi kr biber
1 tatli kasigi krz biber
2 corba kasigi tereyag
tuz


YAPILISI
Buyukce bir tencerede ,tuzlu suda yapraklarini ayirip yikadiginiz lahanayi harslayin.Harslanan lahanalari soguk suya alin.
Yikayip suzdugunuz pirinc e, kiymayi salcayi , ezilmis sarimsagi ,rendelenmis sogani ve baharatlari karistirin.
Soguk sudaki lahanalari suzun ve damarlarini cikarin. Lahana yapraklarini parcalara kesin.
Ortalama avuc ici kadar, bir ucuna harctan bir kasik koyun ve sarin.
Sardiginiz lahanalari tencereye dizin. Dolmalarin en ustune tuz serpin. Tereyagini dolmalarin uzerine birkac parca halinde ekleyin. Uzerine suyunu ilave edin, ( tencerenin buyuklugne gore suyu ayarlayin. dolmalardan iki parmak asagida olsun suyu).
En uste bir tabak ile kapatin ve once harli sonra kisik ateste pisirin.
sevgiler
Sefa
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler