Etli Nohut Yahni (Sarımsaklı)

İşyerinde  haftada en az bir defa  nohut yada kusufasulye piştiğinden, bizim evde pek  pişmez bakliyatlar.Lakin geçenlerde nerden aklıma düştüyse pişirip miğdeme salıvermiştim :).

Hem blogda da yoktu deyip, yapıp yedik.

Standart nohut yemeğine göre bu yemek biraz afilli oldu sanki, sarımsak kekik felan :)






MALZEMELER;
  • 2 Su bardağı Nohut
  • 200 gr kuşbaşı eti (Dana eti)
  • 1 adet küçük boy kuru Soğan
  • 1 yemek kaşığı Domates salçası
  • 10-15 Diş sarımsak
  • Kekik, tuz
  • Yeteri kadar  su

YAPILIŞI;
  1. Nohutlar bir gece önceden Suya ıslanır.
  2. Yumuşayan nohutları, düdüklü tencerede 15 dk haşlıyoruz.
  3. Diğer tarafta kuşbaşı etleri bir tencereye alınıp suyunu çekinceye kadar kavrulur.
  4. Kavrulan kuşbaşı etlere soğanı , sarımsak ve 3 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip, iyice kavuruyoruz.
  5. Soğanlara domates salçası eklenip, 2-3 dk kavuruyoruz.Üzerine  kaynamış suyu ilave ediyoruz.
  6. Daha sonra haşlanan nohutlarıda ekledikten sonra, tuz ve kekik ekleyip, 5 dk daha pişirip, ocağı kapatıyoruz.

Afiyetler Olsun...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler