Firin da Et li Bamya

Ilk defa firinda bamya dendiginde Nasil yani? demistim. Bamya yi firinami yakistiramadim, yoksa firinda kurur diyemi kurktum bilemiyorum. Ama pek guzel bir fikir gibi gelmedi bana.
Eyer etli yapacaksan bir defa dene diye israrlar cogalinca, denemekten birsey cikmaz dedim. Gercekten birsey cikmadi cokk sey cikti :) Esim cok beyendi, damak tadina guvendiklerim beyendi. Ben zaten bamyanin hersekliyle her halini severim ( kizartmasini bile ) Firnlanmis halinid e cok sevdim. kim bilir belki sizd e seversiniz.
Tarifin orjinali kuzu eti ile, ben evd e dana eti vardi dana eti ile yaptim. Kemikli kuzu daha cok yakisiyor.

MALZEMELER

1/2 kg bamya

1/2 kg kusbasi et

1 iri kuru sogan

2 iri domates

1 limon

1 corba kasigi biber salcasi

1 cay bardagi sivi yag

tuz


YAPILISI

Siviyag da once etleri soteleyin, sotelenmis etlere yemeklik dogranmis sogani ekleyip soganlar olenedek kavurun. Kavrulan soganli etlere kucuk dogranmis domatesleri ilave edin.

Domatesler suyunu salip cekenedek pisirin. Suyunu ceken yemege salcayi ekleyin ve salcayi ezin. Karisima yaklasik 3 su bardagi su ilave edin ve etler yumsayana dek pisirin.

Etler pistiginde icine limonun suyunu ve tuzu ilave edin. Limon suyu ve tuzdan sonra bamyalari ekleyin ve hic karistirmadan yemek suyunu cekenedek pisirin, dikkat edin cok pismesin. Pisen bamyayi bir firin kabina bosaltin uzeri kizaranadek firinlayin. Ben suyunu biraz fazla eklemisim sulu kaldi.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler