İRMİK LOKMASI

Dışı sert , içi irmik helvası gibi olan bir lokma tarifimiz var bugün.ilk defa Hilalimde görmüştüm ve çok şükür denedim.
Denemenizi tavsiye ederim çünkü diğer lokmalarla hiç alakası yok.

Ben üzerine vanilyalı dondurma koyarak denedim hiç beğenmedim açıkcası.Asıl limonlu dondurma ile süper oluyor.



Tarifi aynen yayınlıyorum...

MALZEME
Lokma için:
2 su bardaktan bir parmak eksik İrmik
125 gr teremyağ
2 su bardağı süt
3 ad yumurta

Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 dilim limon

Kızartmak için sıvı yağ



YAPILIŞI:

Su, şeker ve bir dilim limon kaynatılarak şerbeti hazırlanır.( Yoğun kıvamlı bir şerbet olmamalıdır.Biraz sulu kalmalıdır) Ve soğumaya bırakılır. Bir teflon tavaya tereyağ konarak eritilir. İrmik ilave edilir ve altın sarısı renge gelene kadar kavrulur. Daha sonra üzerine 2 su bardağı süt ilave edilerek karıştırılır. Çok hafif bir ateşte irmik sütü çekene kadar ağzı kapalı olarak pişirilir. Sütü çekince altı kapatılır ve karıştırılarak eli yakmayacak kıvama gelene kadar soğutulur. 3 yumurta soğuyan irmiğe ilave edilir ve bir hamur hazırlanır. Bu hamurdan ufak parçalar alınarak yuvarlanır ve  kızgın yağda kızartılarak soğuk şerbetin içine atılır.  Soğuyunca servis yapılır.
Not: Arzu edilirse İrmik hamuruna portakal kabuğu, limon kabuğu veya vanilya da ilave edilerek aromalı  hazırlanabilir.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

1 yorum:

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler