Pacanga Boregi

Bu gunku tarifim sevgili arkadasimiz Hunerli eller in duzenledigi Porselen Demlik Cay Saati etkinlgine gidiyor. Arkadasimiza kolay gelsin bol katilimli bir etkinlik olsun insallah.

MALZEMELER
2 adet yufka
1 kase pastirma
1 su bardagi kasar rendesi
2 tatli sivri biber
1 domates,
1 su bardagi sivi yag

YAPILISI
Domatesin kabuklarini soyup cekirdeklerini cikarin. Kucuk bir tavaya 2 corba kasigi sivi yagdan alin. Rendelenmis domatesi sivi yagda 2 yada 3 dakika kavurun. Kavrulan domatese cok ince kiydiginiz biberi ekleyin biraz daha kavurun. Kavrulan harci ocaktan alin ve icine kiydiginiz pastirmalari ekleyin karistirin. Yufkanin birinin tezgaha serin ve once iki ye , kesin. Yarim yufkayi 3 e bolun. Uc gen kesilen yufkanin genis tarafina iki kasik pastirmali harctan koyun ve uzerine kasar rendesi ekleyin. Yufkanin iki kenarini harcin uzerine gelecek sekilde kapatin ve yufkayi sarin. Sarilan yufkanin ucunu islatin yapistirin. Butun yufkalar bitene kadar islemi devam ettirin.
Sivi yaginizi isitin ve pacanga boreklerinizi nar gibi kizartin. Kizaran borekleri mutfak havlusunun( kagit havlu) uzerine alin. Sicak veya ilk servis edin. Soguk pacanga boregi hic guzel olmaz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler