PASTANE USULÜ TUZLU KURABİYE
MALZEMELER:
125 gr margarin(Oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN
1 Yumurta sarısı
1 Yemek kaşığı çörek otu
YAPILIŞI
Bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım.Üzerini temiz bir bezle örtüp 20 dk dinlendirelim.Sonra istediğiniz şekli verip üzerine yumurta sarısını sürüp ve çörek otunuda döküp 175 derecedeki fırında pişirelim.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
TUZLU KURABİYELER,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder