Pastirma'li Kuru Fasulye

Merhaba lar, bugun Ekim 5 Eylul tum sakinligi ile, tum dinginligi ile gecti gitti. En cok Eylul ayini seviyorum ben nedense. Tatil donusu dur, kis hazirliklarinin yogun oldugu aydir ama bana hep bir huzur lu hep keyifli gelir. Benim en cok sevdigim Eylul ayi bitti yani.
Simdi demeyin, ne yani diyer aylari sevmiyormusun? Tabiki seviyorum, akil ve beden sagligmiz yerinde olsun, butun aylarin yillarin keyfini cikaralim :)
Eylul' den sonra tabiki KI$ kendini hisettirmeye basliyor yavas yavas. Mutfaklarda da kislik yemekler yerini almaya basliyor. Yaz boyunca, agir olur dusuncesiyle yapmadigimiz ama ozledigimiz yemekler artik bloglarda da gorunmeye basladi.
Ben de esim ozlemistir diye pastirmali kuru fasulye yaptim. Yemegime evde kendi yaptigim pastirma dan ekledim. Turk mutfaginin vaz gecilmezlerinden biri olan kurufasulyemiz cok beyenildi cabucak tuketildii :)
Tarifi ise soyle.

MALZEMELER
2 su bardagi kuru fasulye
1 bas kuru sogan
2 dis sarimsak
100 gr pastirma
1 corba kasigi domates salcasi
1 corba kasigi biber salcasi
1 cay bardagi sivi yag
Tuz

YAPILISI
Aksamdan isladiginiz kurufasulye leri iyice yikayip suzun. Eger duduklu tencerede pisirecekseniz harslamayin. Normal tencerede pisirecekseniz 5 dakika harslayin.
Baska bir tencerede yemeklik dogradiginiz kuru sogan ve sarimsagi sivi yagda kavurun.
Kavrulan sogana salcalari ilave edin. Salcalari ezip iki karistirdiktan sonra kurufasulyeleri ve dogranmis pastirmalari ekleyin iki dakika kavurun. Yemegimizin uzerine yeterince sicak su ekleyin. Agir ateste yaklasik 40 dakika kaynatin. Duduklu tencerede yapiyorsaniz yaklasik 20 dakika pisirin. (Her markanin tenceresi farkli oluyor ) . Suyu azalirsa uzerine kaynar su ekleyin. Pisen yemege en son tuzunu ilave edin. Sicak ve tursu esliginde servis edilmesi tavsiye olunur.


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler