DOMATES SOSLU KUZU PİRZOLA
- 10 parça kuzu pirzola
- 4-5 adet orta boy domates
- 5 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- karabiber
- tuz
- kekik
Sıvı yağı bir tavaya alıp pirzolayı önlü arkalı kızartın.Etlere kekik ve karabiber serpin.
Etler kızarırken domates,biber,soğan ve sarımsağı minik minik doğrayıp bir tavaya alın.Tuz ekleyin.Sos kıvamına gelene kadar pişirin.
Pirzolaların uç kısmına alimünyum folya sarın.Fırın kabına uç kısımları dışarı gelecek şekilde dizin.
Sosu etlerin üzerine eşit şekilde dağıtın.
Fırın kabının üzerini alimünyum folya ile kapatın 200 derecelik fırında 15-20 dk pişirin.Sıcak servis edin.
Yemeği sabahtan hazırlayıp servise 20 dk kala fırına verebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder