Peynirli Midye Börek

Yapılışı çok zevkli, lezzetide bir o kadar güzel bir börek tarifim var bugün sizlere.
Bu böreği bu tarifle özellikle  zeytinyağı ile yapılmasını tavsiye ediyorum çünkü,iç sos biraz börek harçlarından farklı. Diğer yağlar ile yapıldığında  biraz yağlı oluyor.


Deneyecek olanlara şimdiden afiyet Olsun...




Malzemeler;

  • 4 adet yufka
Sos için;
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı zeytinyağı (cıvık bir sos haline gelinceye kadar zeytinyağı katılacak).
İç harcı İçin;

 250 gr beyaz peynir
1'er çimdik kekik, karabiber, pulbiber

Üzeri için;
1 yumurta sarısı-sıvıyağ

Hazırlanışı;

  1. Yufkayı tezgaha serip sosunu  heryerine sürüyoruz.
  2. Soslanan yufkaları 4'e bölüp, elde edilen her üçgenin uç kısmından tutup geniş kenara kadar büzüp, kenar kısımları üstüste getiriyoruz.
  3. Ortasına iç harcı koyup, sivri kısımdan başlarayak rulo yapıyoruz.
  4. Bütün yufkalar için aynı işlemi tekrarlayıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
  5. 175 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyetler olsun...




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler