Yapılışı çok zevkli, lezzetide bir o kadar güzel bir börek tarifim var bugün sizlere.
Bu böreği bu tarifle özellikle zeytinyağı ile yapılmasını tavsiye ediyorum çünkü,iç sos biraz börek harçlarından farklı. Diğer yağlar ile yapıldığında biraz yağlı oluyor.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet Olsun...
Malzemeler;
250 gr beyaz peynir
1'er çimdik kekik, karabiber, pulbiber
Üzeri için;
1 yumurta sarısı-sıvıyağ
Hazırlanışı;
Bu böreği bu tarifle özellikle zeytinyağı ile yapılmasını tavsiye ediyorum çünkü,iç sos biraz börek harçlarından farklı. Diğer yağlar ile yapıldığında biraz yağlı oluyor.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet Olsun...
Malzemeler;
- 4 adet yufka
Sos için;
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı zeytinyağı (cıvık bir sos haline gelinceye kadar zeytinyağı katılacak).
250 gr beyaz peynir
1'er çimdik kekik, karabiber, pulbiber
Üzeri için;
1 yumurta sarısı-sıvıyağ
Hazırlanışı;
- Yufkayı tezgaha serip sosunu heryerine sürüyoruz.
- Soslanan yufkaları 4'e bölüp, elde edilen her üçgenin uç kısmından tutup geniş kenara kadar büzüp, kenar kısımları üstüste getiriyoruz.
- Ortasına iç harcı koyup, sivri kısımdan başlarayak rulo yapıyoruz.
- Bütün yufkalar için aynı işlemi tekrarlayıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- 175 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder