Seftali Receli

Bloger arkadaslarimin postlarinda kislik hazirliklarini gordukce kendim'de bir eksiklik hissettim . Bende birseyler yapmaliyim, aslinda her yaz sonu yapiyorum bu tur hazirliklar, ama hic blogda yayinlamamistim. Bu yil yaptigim eristeleri, tursulari ve recelleri sizlerle paylasmak istiyorum, istiyorum da bakalim tembellik etmemm insallah.
Bu gun seftali receli, onumuzdeki gunlerde tursu ve eriste sirada.
Ev de esimden baska recel yiyen olmadigi icin cok az yaptim. Bir kac cesit daha yapicam tabiki.

MALZEMELER
4 iri seftali
4 su bardagi seker
1 corba kasigi limon suyu
1 cay bardagi su

YAPILISI

Seftali leri yikayip buhar da 3 dakika tutum. Kabuklarini soydum ve tencerenin icine dilimledim.
Dilimlenmis seftalilerin uzerine seker ve suyu ekledim. Tencereyi orta dereceli ocaga koydum. Kaynamaya baslayinca uzerindeki kopukleri kepce ile alip atim. Kopukler iyic e azaldiginda ocagi iyice kistim. Seftalileri kepce ile tencereden serbetini suzerek cikardim. Bu islemi seftaliler ezilmesin diye yapiyorum.
Serbetini agir ateste koyulasana dek kaynattim. Koyulasan recele seftalileri ekledim.
Seftalileri ekledikten 5 dakika sonra limon suyunu ekledim ve 5 dakika daha kaynattim ve ocaktan aldim. Iliklasan receli kavanoza bosalttim.














Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler