Sogan Soslu Kuskonmaz

Merhabalar, herkese, saglikli, huzurlu ve mutluluk dolu bir gun, hayirli Cuma'lar diliyorum.
Ogrenciler ve calisan anneler icin Cuma gununun onemini biliyorum. Bir an once aksam olmasini sabirsizlikla bekliyorlardir eminim :)) Hele bir can arkadasim varki bu cumleleri okurken nasilda yuzunde tatli bir tebbesum oldugunu gorur gibiyim :))
Persembe sabahi, yarin Cuma diye seviniyordu. Caliskan, fedekar, emektar yorgun Demokratim benim :) can arkadasim. Iyi gunumde, kotu gunumde hep yanimda oldugunu hissettiren can dostum
Eminim calisan bayanlar hafta sonu daha bir yoruluyorlar. Ama hani o ise gitmeme rahatligi, evde esofman ile dolasma keyfi herseye deger sanirim.
Butun hafta sonunu , alis veris, camasir, temizlik , misafir agirlama , ziyaret edilmesi geren arkadaslar hepsini 2 gune sigdirmak ne kadar yorucudur halbuki.
ee calisan kadin programli kadindir demi ama. Ev hanimlari ( bende dahil ) sakin alinmayin evde kalanin halini ancak evde kalan bilir :))
Tabiki butun kadinlar, anneler evlerinde buyuk bir zevkle calisiyorlar. Calismaninda evde oturmanin'da kendine gore artilari, eksileri var.
Onemli olan mutlu olmamiz degilmi ama ;) Birkez daha calisan kadinlara basarilar , evdeki kadinlara kolayliklar diliyorum. Evde yorulan hanimlara, isten yorgun gelen hanimlara kolay cacik yapilan bir tarif yayinliyorum bu gun sizlere.
Blogumun on sayfasinda genelde tatlilar , kizartmalar ve kis hazirliklari var daha cok.
Artik saglikli bir tarif sart oldu degilmi ?
Genelde Kuskonmazi ben buharda haslayip zeytin yagi ve tuz ile seviyorum. Oglanlara degisiklik olsun diye sogandan sos yaptim bu sefer.

MALZEMELER
1 bag kuskonmaz
1 buyukce kuru sogan
3 dis sarimsak
1 buyuk domates
1 tatli kasigi kara biber
1 tatli kasigi kekik
1 cay kasigi seker
1 kahve fincani zeytin yagi
bir kac damla limon

YAPILISI
Ayiklanmis kuskonmazlari yikayip suyunu suzun. Tencereye cok az su koyup ( 2 parmak kadar ) kaynatin. Limon ve tuzu kaynayan suya ekledikten sonra kuskonmazlari ekleyin. Cok yumusatmadan yaklasik 4 , 5 dakika haslayin.
Sos icin sogani rendeleyin. Sos tenceresine once zeytin yagini ve ezilmis sarimsaklari ekleyin. Sarimsagi biraz kavurun ve rendelenmis sogani ekleyin. Sogan ve sarimsak hafif kavrulunca rende domatesi ve sekeri ekleyin. Domates suyunu salip cekince baharatlari ekleyin. Bir kac dakika kavurunca soso hazir.
Haslanmis kuskonmazlari servis tabagina alin ve uzerine sosu dokup servis edin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler