Benim çok severek yapıp yediğim bir pastadır. Hamileliğim boyunca çok fazla tatlı yiyen birisi olmadığımdan geçenlerde canım çekmişti.Kalkıp yaptım :)
Genelde herkez bu pastayı kakaolu yapar. Bende sürekli bu şekilde yapmayı daha çok tercih ediyorum nedense.
Daha çok hoşuma gidiyor. Benden tavsiye Bayram da yaklaşıyorken sizlerde yapıp sevdiklerinizle afiyetle yiyebilirsiniz.
Herkezlere sevdiklerinizle geçireceğiniz şeker tadında bir bayram geçirmenizi diliyorum.
O zaman buyrun tarifimize geçelim :)
MALZEMELER;
- 1 Paket petübör bisküvi
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 pk Hazır Çikolata sosu
- Dövülmüş ceviz
- Tercihe göre damla çikolata.
YAPILIŞI;
- Dikdörtgen bir cam tepsiye sığdığı kadar petübörleri dizelim.
- Süt, nişasta, un ve şekeri koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz.
- Pişen muhallebiyi, tepsiye dizilen petübörlerin üzeri kaplanacak kadar döküyoruz.
- Aynı işlemi bir kez daha yapıp, Pastanın üzerini çikolata sosu ve dövülmüş ceviz ile kaplayabilirsiniz.
- Tercihe bağlı olarak, çikolata sos yerine ceviz üstü damla çikolata ilede süsleyebilirsiniz.
Afiyetler Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder