Bu sıralar nedense hamaratlığım üzerimde, yapıp yapıp yediriyorum. Malum rejimde olduğumdan ancak tadına bakmakla yetiniyorum :)
Bu pilavı ben çok sevdim, özellikle davet sofraları masanın baş tacı olacağından eminim.
MALZEMELER;
YAPILIŞI;
Afiyetler Olsun...
Bu pilavı ben çok sevdim, özellikle davet sofraları masanın baş tacı olacağından eminim.
MALZEMELER;
- 1 Su bardağı Pirinç
- 2 Su bardağı su
- 2 Çay kaşığı Zerdeçal
- 1 Kase dolusu Bezelye
- 2 yemek kaşığı Tereyağ
- 1 Yemek kaşığı Sıvı yağ (Ben fındık yağı kullanıyorum.)
- Tuz
- Dereotu
YAPILIŞI;
- Pirinçleri suda 20-25 dk üzerine tuz ekip bekletiyoruz.
- Pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağı ekliyoruz.
- Eriyen yağın içine pirinçleri ekleyip kavuruyoruz.
- Bezelyeyi, suyu ve tuzu ve zerdeçalı ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Suyunu çeken pilavı kontrol edip,piştiyse ocağın altını kapatıp dinlendirmeye bırakıyoruz.
- Dinlenen pilavı dileğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Afiyetler Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder