Kakaolu hazır pasTaban
4 adet danette bitter puding
Yapılışı
Çok çabuk yapılan bir pasta. Danetteler ve krem çikolata iyice karıştırılıp pasta tabanının arasına spatula ile bolca sürülür. Karışımın 1/4 bölümü kapta üzerine sürmek üzere ayrılır. Gofret bir kapta elle gelişigüzel parçalanır. Çok ufak parça olmamalı, ağıza gelecek şekilde irili ufaklı parçalar halinde. Taban üstüne sürdüğümüz danette karışımının üzerine gofretler yayılır. Diğer taban (yani tavan) üzerine konulmadan önce alta gelen kısmına spatula ile biraz çikolata karışımı sürülürki 2 taban, gofretler birbirine yapışsın. Sonra kalan çikolata karışımı pastanın üzerine boşaltılıp spatula ile yayılıp yedirilir, düz bir şekil verilir.
En son üstünü pişmaniye ile süsleyip, ortasına şekil kalıbını kullanarak çikolara sos dökülür. Çikolata sos yerine fıstık ya da renkli şekerlemeler de konabilir
Not: Servis yapacağınız zaman pişmaniye ile süsleyin, önceden yapıp buzdolabına koyarsanız pişmaniyeler eriyip birleşiyor. Buarada pişmaniye tadı ağıza hiç gelmiyor; eriyip gidiyor. Sadece süs...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder