Elma Şekerlemeleri

Az malzeme ile çok çok leziz ve aromatik topcuklar yaptım.
Genelde kakaolu bisküvi ile yapılan bu topcuklar bu sefer sade petibörrler ile yapılıverdi :)





MALZEMELER;
  • 1 Paket petübör bisküvi
  • 2 adet orta boy Elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 limon kabuğu rendesi
İsteğe bağlı ceviz, yada fındık parçalarıda içlerine eklenebilir.

Üstünü bulamak  isteğinize bağlıdır.

YAPILIŞI:
  1. Bisküvileri iyice kırıyoruz(yada rondadan da geçirebilirsiniz),
  2. Elmaların kabuklarını soyup, rendeliyoruz.
  3. Rendelenen elmaları bizküvi ile birleştirip, diğer malzemeleri ( limon rendesi, tarçın) ekleyip, yoğuruyoruz.
  4. Yoğrulan harçtan istenilen büyüklükte parçalar koparılıp, hindistan cevizine yada, tercih edilen bir sosa batırıp, servis tabağına  alıyoruz.
İşte bu kadarcık :)
Ne kolay değil mi?

Tatlı yeyin, Mutlu kalın...

Afiyetler Olsun...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler