Şu sıralar hep tatlılardan gidiyoruz,eee ne yapalım tatlı yiyip, tatlı konuşalım değil mi?
Fakat çok yakında tatlı yerine Süper lezzetlerde ana yemek tariflerim olacak :)
Bu güzel tatlıyı, sıkı takipçisi olduğum Sevgili Melda'dan aldım.
Tarifte ufak değişiklikler yaptım, gayet güzel oldu.Denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER
Muhallebisi için;
YAPILIŞI
Fakat çok yakında tatlı yerine Süper lezzetlerde ana yemek tariflerim olacak :)
Bu güzel tatlıyı, sıkı takipçisi olduğum Sevgili Melda'dan aldım.
Tarifte ufak değişiklikler yaptım, gayet güzel oldu.Denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER
Elma Harcı için;
- 4 adet elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1tatlı kşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ (yaklaşık 100 gram)
- 3 türk kahvesi fincanı un
- 1 lt süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1adet damla sakızı
YAPILIŞI
- Elmalar kabukları soyulup küçük parçalar halinde doğranır.
- Bir tavada elmalara limon suyu ve şeker ilave edilerek pişirilir.
- Piştikten sonra içine tarçın ve ceviz ilave edilerek soğumaya bırakılır.
- Elmalı harç soğuduktan sonra kaselere 1'er kaşık elma harcını paylaştırıyoruz.
- Ayrı bir tencerede muhallebi için olan malzemelerden tereyağ eritilir. Un da tereyağa eklenip kavrulur.
- Daha sonra içine süt, şeker ilave edilip kaynayana kadar ocakta karıştırılır.En son damla sakızı eklenir.
- Muhallebi soğumadan kaselere paylaştırılır. Tatlının üzeri ceviz ve tarçınla süslenerek soğuk olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder