Elmalı Kup

Şu sıralar hep tatlılardan gidiyoruz,eee ne yapalım tatlı yiyip, tatlı konuşalım değil mi?
Fakat çok yakında  tatlı yerine Süper lezzetlerde ana yemek tariflerim olacak :)

Bu güzel tatlıyı, sıkı takipçisi olduğum Sevgili Melda'dan aldım.



Tarifte ufak değişiklikler yaptım, gayet güzel oldu.Denemenizi tavsiye ederim.






MALZEMELER




Elma Harcı için;
  • 4 adet elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1tatlı kşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ (yaklaşık 100 gram)
  • 3 türk kahvesi fincanı un
  • 1 lt süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1adet damla sakızı


YAPILIŞI



  • Elmalar kabukları soyulup küçük  parçalar halinde doğranır.
  •  Bir tavada elmalara limon suyu ve şeker ilave edilerek pişirilir.
  • Piştikten sonra içine tarçın ve ceviz ilave edilerek soğumaya bırakılır.
  • Elmalı harç soğuduktan sonra kaselere 1'er kaşık elma harcını paylaştırıyoruz.
  • Ayrı bir tencerede muhallebi için olan malzemelerden tereyağ eritilir. Un da tereyağa eklenip kavrulur.
  • Daha sonra içine süt, şeker ilave edilip kaynayana kadar ocakta karıştırılır.En son damla sakızı eklenir.
  •  Muhallebi soğumadan kaselere paylaştırılır. Tatlının üzeri ceviz ve tarçınla süslenerek soğuk olarak servis edilir.


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler