İlk defa hamur yapan, eli hamura yapışıp çıkaramayanlar için hemde çok leziz olmak üzere bu tarifi mutlaka denemelerini tavsiye ediyorum.
Tarifi Sevgili Yeşim Ablacığım'dan.
Tarifi Sevgili Yeşim Ablacığım'dan.
Malzemeler;
Bardak Ölçüsü 200 ml
Hamur için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- tuz
- 1 pk instant maya
- Un
İç malzemesini sizler nasıl isterseniz yapabilirsiniz.Tercih size kalmış. Ben bol miktarda soğanlı yaptım.Ama kıymalısı ve haşhaşlısı da süper oluyor.
İç malzemesi;
- 3 adet Kuru soğun
- 1 adet Patates
- Karabiber, pulbiber, tuz
Yapılışı;
- Hamur malzemelerini yoğurup, yumuşak bir hamur haline getiriyoruz.
- Yoğurulan hamuru 6 eşit parçaya bölüyoruz.
- Her hamur parçasını un ile açabildiğiniz kadar açın.Hamur güzel olduğundan çok çabuk açılıyor zaten.
- Açılan hamur'un üzerine 1 çorba kaşığı sıvı yağı sürüp, ortadan ikiye kesiyoruz.
- Kesilen düz tarafa soğanlı harcı koyup, rulo halinde sarıyoruz.
- Sarılan börekleri U şekline olacak şekilde, fırın tepsisine diziyoruz.
- Bütün hamurlar için bu işlemi, yapıp, üzerlerine yumurta sarısını sürüyoruz.
- Isıtılmışi fırında 170 derecede pişiyoruz.
Afiyetler Olsun Efenim...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder