Enfesss El Açması Soğanlı Börek

İlk defa hamur yapan, eli hamura yapışıp çıkaramayanlar için hemde çok leziz olmak üzere bu tarifi mutlaka denemelerini tavsiye ediyorum.

Tarifi Sevgili Yeşim Ablacığım'dan.




Malzemeler;

Bardak Ölçüsü 200 ml

Hamur  için;
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • tuz
  • 1 pk instant maya
  • Un
İç malzemesini sizler nasıl isterseniz yapabilirsiniz.Tercih size kalmış. Ben bol miktarda soğanlı yaptım.Ama kıymalısı ve haşhaşlısı da süper oluyor.

İç malzemesi;
  • 3 adet Kuru soğun
  • 1 adet Patates
  • Karabiber, pulbiber, tuz

Yapılışı;

  1. Hamur malzemelerini yoğurup, yumuşak bir hamur haline getiriyoruz.
  2. Yoğurulan hamuru 6 eşit parçaya bölüyoruz.
  3. Her hamur parçasını un ile açabildiğiniz kadar açın.Hamur güzel olduğundan çok çabuk açılıyor zaten.
  4. Açılan hamur'un üzerine 1 çorba kaşığı sıvı yağı sürüp, ortadan ikiye kesiyoruz.
  5. Kesilen düz tarafa soğanlı harcı koyup, rulo halinde sarıyoruz.
  6. Sarılan börekleri U şekline olacak şekilde, fırın tepsisine diziyoruz.
  7. Bütün hamurlar için bu işlemi, yapıp, üzerlerine yumurta sarısını sürüyoruz.
  8. Isıtılmışi  fırında 170 derecede pişiyoruz.

Afiyetler Olsun Efenim...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler