Evde Pide Yapimi

Merhaba kocaman Cok uzaklardan ulkelerini cok ozleyen bir aileden herkese kocamn merhaba.
Ailemizi, dostlarimizi, sevdiklerimizi ozledigimiz gibi yiyecekleri, sebzeleri mayveleride ozluyoruz. Bulun dugumuz bolgede Turk lokantasi da yok ( yakinimizda yok ) her istedigimizde pide lahmacun kebabp yiyemiyor cocuklar. Murat en cok pide ozluyor Yazin Turkuye,de bir gunde iki defa pide yedigi oluyor. Gecen aksam yine konu pideye geldi ozlemini dile getirdi. Eee anne yuregi dayanirmi ( anneninde cani cekti Murat'in ozlemini bahane etti ;)
Hemen hamur mayaladim ve pide yaptim. Daha oncede zaman zaman denemistim ama bu sefer gercek manada mukemmel oldu. Kiymayi evde kendim cektim, koyun etin den .Sanki daha bir kokulu lezzetli geldi bana. Murat ne kadar memlun oldu bilmiyorum yerken keyifliydi, ama anne cokk mutluydu. :)) Pide ozleyen evde yapmak isteyen olursa hic teretut etmesin derim.

MALZEMELER

Hamur ici

4 su bardagi un
2 su bardagi ilik su
1 tatli kasigi kuru maya
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz

Ic malzemesi icin

Yarim kg kiyma
1 buyuk kuru sogan
2 buyuk domates
1 corba kasigi biber salcasi
1 corba kasigi domates salcasi
4 dis sarimsak
yarim demet maydonoz
tuz , kara biber, kekik,toz kirmizi biber


YAPILISI

Once ilik suda mayayi ve sekeri ezip goz goz olanadek bekleyin.Suya unu yavas yavas ekleyin ve yogurun . Yogurdugunuz hamur iki misli olanadek uzeri kapali maylandirin.
Diyer taraftan kuru sogani domatesi sarimsagi incecik dograyin, yada mutfak robotunda parcalayin ve kiymaya ekleyin . Salcalari, baharatlari kiyilmiz maydonozu ekleyin karistirin. Kiyma karisimina yaklasik 1 su bardagi su ekleyin. Sulu bir harc olucak.
Mayalanan hamurdan portakal buyuklugunde bezeler koparin ve merdane ile uzun lamasina acin. Kenarlardan 1 er cm kalacak sekilde harcinizi kiymanin uzerine yayin.
Eyer varsa piza tasinizi firina yerlestirin ve firini en yuksek dereceye ayarlayin.
Pizza tahtasina bir kasik kadar misir unu serpin ve pideyi tahtanin uzerien aktarin.
Isinan pizza tasinin uzerine kaydirarak pideyi aktarin. Yaklasik 10 dakika icinde pideniz pisecektir. Pide pistiginde zaten mis gibi bir koku evi sariyor. Afiyet olsun



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler