İRMİKLİ KALBURA BASTI TATLISI





MALZEMELER:


1 adet margarin (oda sıcaklığında)
1 yumurta
Yarım çay bardağı tere yağ
Yarım çay bardağı fındık yağı
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı irmik


ŞERBETİ
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
çeyrek limon


YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri karıştırıp yoğuralım.30 dakika dinlendirelim.
Dinlendirdikten sonra elimizle ya da kalburun üzerinde şekil vererek  irmiğe bulayarak tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirelim.
NOT: Şerbetimiz ılık hamurumuz sıcak olacak.
AFİYET OLSUN
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler