İRMİKLİ KALBURA BASTI TATLISI
MALZEMELER:
1 adet margarin (oda sıcaklığında)
1 yumurta
Yarım çay bardağı tere yağ
Yarım çay bardağı fındık yağı
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı irmik
ŞERBETİ
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
çeyrek limon
YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri karıştırıp yoğuralım.30 dakika dinlendirelim.
Dinlendirdikten sonra elimizle ya da kalburun üzerinde şekil vererek irmiğe bulayarak tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirelim.
NOT: Şerbetimiz ılık hamurumuz sıcak olacak.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
ŞERBETLİ TATLILAR,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder