Ispanaklı Kurabiye



Tariflerimize devam iNŞALLAHHH...
Tatlı yiyip tatlı konuşmak lazım değil mi :)
E hadi buyrun o zaman.



MALZEMELER;
  • 1 pk Teremyağ
  • 1/2  çay bardağı Sıvı yağ
  • 1 su bardağı Pudra Şekeri
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1/2 çay bardağı  haşlanmış ıspanak ( rondodan geçmiş olacak).
Üzeri için;
  • Pudra şekeri

YAPILIŞI;
  1. Ayıklanmış, yıkanmış ıspanağı öncelikle haşlıyoruz.
  2. Oda sıcaklığında olan  mardarini ve diğer malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Hazırlanan hamur, merdane şeklini verip, uzuncana bir hamur elde etmiş oluyoruz.
  4. 30 dk derin dondurucuda bekletilir.
  5. Bekletilen  hamur, bir misina ile kesilip, yağlı kağıt konulan tepsiye dizilir.
  6. 175 Derecede  üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Kontrollü şekilde.
  7. Soğuduğunda Üzerine pudra şekerini dökebilirsiniz.

Afiyetler Olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler