Tariflerimize devam iNŞALLAHHH...
Tatlı yiyip tatlı konuşmak lazım değil mi :)
E hadi buyrun o zaman.
MALZEMELER;
- 1 pk Teremyağ
- 1/2 çay bardağı Sıvı yağ
- 1 su bardağı Pudra Şekeri
- 1 pk kabartma tozu
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1/2 çay bardağı haşlanmış ıspanak ( rondodan geçmiş olacak).
- Pudra şekeri
YAPILIŞI;
- Ayıklanmış, yıkanmış ıspanağı öncelikle haşlıyoruz.
- Oda sıcaklığında olan mardarini ve diğer malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz.
- Hazırlanan hamur, merdane şeklini verip, uzuncana bir hamur elde etmiş oluyoruz.
- 30 dk derin dondurucuda bekletilir.
- Bekletilen hamur, bir misina ile kesilip, yağlı kağıt konulan tepsiye dizilir.
- 175 Derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Kontrollü şekilde.
- Soğuduğunda Üzerine pudra şekerini dökebilirsiniz.
Afiyetler Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder