Tarifi burada gördüğümden beri denemek için fırsat kolluyordum.Hafta sonu markette lavaşları görünce işte tam zamanı diyerek sepete atmamla bu güzel lezzete kavuşmam bir oldu sanki:)İsminin lahmacun böreği olduğuna bakmayın ev halkı tarafından değişik yorumlarda bulunuldu börek için...Eşim etli pideye oğlum güveçe benzetti:)Lahmacun tadı zaten var adındanda anlaşıldığı üzere:)Tabi yine damak tadı diyorum biz ailecek bayıldıkkkk...
LAHMACUN BÖREĞİ
*8-10 adet Lavaş
*yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
*300 gr kıyma
*2 adet kırmızı biber
*2-3 adet yeşil biber
*2 orta boy domates
*1 adet soğan
*yarım demet maydanoz
*1 su bardağı süt
*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*tuz,karabiber,kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI;
Soğan,domates,maydanoz ,yeşil ve kırmızı biber çok ince olmayacak şekilde rondodan geçirilir.Ayrı bir kapta yumurta ,süt ve yağ beraber çırpılır.İki karışım birleştirilir kıyma tuz ve baharatlar ilave edilip elle yoğurulur.Yuvarlak bir borcam yada fırın tepsisinin altı yağlanır bir tane lavaş koyulur lavaşın üzerine hazırladığımız harçtan güzelce yayılır tekrar lavaş tekrar harç şeklinde bu işlem malzememiz bitene kadar devam ediyor.En üst katı için kıymalı harcın içine kaşar rendesi ilave edip o şekilde harcı yayıyoruz.200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Dilimleyip sıcak yada ılık olarak servis ediyoruz.
Not:Lavaşları marketlerin ekmek bölümlerinde bulabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder