Kepek unu ile daha öncelerde kek yapardık, pastalar yapardık ama poğaçasını hiç denememiştik açıkcası.
2 ay önce yapıp,Arşivimde saklıyordum :) Sanki biri gelip alacak gibi oldu bu :)
MALZEMELER;
İç Malzemeler;
Yapılışı:
4. Hazırlanan hamurlar, yağlı kağıt konulan tepsiye diziyoruz.
5. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyatler Olsun...
2 ay önce yapıp,Arşivimde saklıyordum :) Sanki biri gelip alacak gibi oldu bu :)
MALZEMELER;
- 125 gr oda sıcaklığında Tereyağı
- 1 Çay bardağı Süt
- 2 adet Yumurta
- 1 pk instant maya
- 2,5 Su bardağı Kepek un
- 1,5 su bardağı Beyaz Un
İç Malzemeler;
- Beyaz Peynir
- Maydanoz
- İri dözülmüş Ceviz
- 1 Yumurta sarısı
Yapılışı:
- Poğaça hamuru için gerekli olan malzemeleri yoğurup, ılık bir ortamda hamur iki misli oluncaya kadar bekletiyoruz.
- Kabaran poğaça hamurundan küçük parçalar kopararak yuvarlatıyoruz.
- Yuvarlanan hamuru elimizle düzleştirip,iç malzemlerini koyup, üzerini kapatıyoruz.
4. Hazırlanan hamurlar, yağlı kağıt konulan tepsiye diziyoruz.
5. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyatler Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder