Kepek Unlu Poğaça

Kepek unu ile daha öncelerde kek yapardık, pastalar yapardık ama poğaçasını hiç denememiştik açıkcası.
2 ay önce yapıp,Arşivimde saklıyordum :) Sanki biri gelip alacak gibi oldu bu :)





MALZEMELER;
  • 125 gr oda sıcaklığında Tereyağı
  • 1 Çay bardağı Süt
  • 2 adet Yumurta
  • 1 pk instant maya
  • 2,5 Su bardağı Kepek un
  • 1,5 su bardağı Beyaz Un

İç Malzemeler;
  • Beyaz Peynir
  • Maydanoz
  • İri dözülmüş Ceviz
Üzeri için;
  • 1 Yumurta sarısı

Yapılışı:
  1. Poğaça hamuru için gerekli olan malzemeleri yoğurup, ılık bir ortamda hamur iki misli oluncaya kadar bekletiyoruz.
  2. Kabaran poğaça hamurundan küçük parçalar kopararak yuvarlatıyoruz.
  3. Yuvarlanan hamuru elimizle düzleştirip,iç malzemlerini koyup, üzerini kapatıyoruz.
Not: Ben bu şekilde yaptum fakat, sizler yuvarlak ya da açma gibi şekiller verebilirsiniz.

   4.   Hazırlanan hamurlar, yağlı kağıt konulan tepsiye diziyoruz.

   5.   Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.


Afiyatler Olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler