Mayali Pogaca


Ne cok severim mayali pogacayi. Yumusacik, katme, katmer.
Ikram ettiginiz tum misafirleriniz den duydugunuz ovguler. Cocuklariniz dan aldiginuz tesekkur opucukler. Insani daha bir heveslendiri pogaca yapmaya.
Yeri bir baskadir mayali pogacanin. Karin doyurur , gozu doldurur. Coluk cocuk sevindirir. Komsu ya uzattiginizda komsunuza mutluluk veriri. Ben severim mayali pogacayi. Genel de Oglusum okuluna dondugu gun mayali pogaca yaparim. Oglum okul yollarina dusmeden sicacik bir kac pogaca yesin, kesekagidina bir kac tane de yolluk olsun diye .
Pogaca kokusuyla uyanmak hoslarina gider. Benim ogluslarimin.
Iste boyle bir zamanda yapmisim bu pogacayi sevgili arkadaslar. Kahvaltida yerini alsin.Ogluslarimi mis gibi kokusuyla uyandirsin, mutluluk larina mutluluk katsin diye. "Cun ku benim dusunceme gore karni ac insan mutlu olamaz.'''
Mutsuz olmasa bile! gergin olur, asabi olur, huysuz olur. Tabiki bunlar benim dusuncem, uzmanlar ne der bilmiyorum. Ama ben karnim ac ken tartismamaya, ciddi konularda konusmamaya ozen gosteririm. Sonradan cok pisman olacagim sekilde davranmaktan korkarim.
Oyy bir pogacadan nerlere gelmisim. Heralde karnim ac benim :)))
MALZEMELER
1 cy,b sut
1 cy,b yogurt
1 cy,b sivi yag
2 ttl,k maya
1/2 cy,k ilik su
1 cy,k seker
1 cy,k tuz
1 adet yumurta
7,8 dal maydonoz
1 kase peynir
aldigi kadar un
YAPILISI
Hamur yogurma kabina , ilik su, maya, seker eklenir maya eritilir.
Sut, yogurt, sivi yag konur va karistirilir.Yavas yavas, aldigi kadar un ilave edilir ve ele yapismayan bir hamur yapilir. Ilik bir yerde hamur iki misli olana dek mayalandirilir.
Maydonozlar incecik kiyilir. Ezilmis peynire maydonoz ve yumurtanin beyazi eklenir karistirilir.
Mayalanan hamur uc parcaya ayrilir. Her bir parca merdane ile unlu bir zeminde servis tabagi buyuklugnde acilir. Acilan hamur piza seklinde kesilir. Kesilen uc genlerin genis tarafina peynirli harc konur ve sigara boregi gibi sarilir. Pogacalar yaglanmis tepsiye dizilir. Tepside 20 dakika daha mayalandirilan pogacalarin uzerine yumurta sarisi surulup susam veya corek otu serpilir. Onceden isitilmis orta derecedeki firinda 25, 30 dakika pisirilir.
Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler