Patlican li Bulgur Pilavi

Merhaba tum arkadaslara.. Eminim sizlerde ben gibi ,acaba bugun ne pisirsem sorusuyla hergun yuz yuze geliyorsunuz. Ev halkinid a memlun etmek istiyorusnuz eminim.
Kimse surat asmadan yesin, saglikli dengeli beslensin. Hergun bunlari dusunerek giriyoruz mutfaga. Tabiki evde ne var ne yok bunlarida dusunuyoruz. Boyle bir gunde dolaptaki
iki patlicani deyerlendirmek dusncesiyle basladim. Ne yapayim diye dusunurken bulgur pilavi yapmak geldi aklima. Ev halki beyendi, kim bilir belki sizde beyenirsiniz.

MALZEMELER
2 patlican
2 kirmizi biber
1 irice domates
1 irice kuru sogan
2 su bardagi pilavlik bulgur
1 cay bardagi sivi yag
2 corba kasigi tereyagi
Tuz
Kara biber

YAPILISI
Once patlicanalri uzunlamasina 4 e bolup tavla zarindan buyuk dograyalim. Dogradigimiz patlicanlarin uzerine tuzlu su ekleyip 15 yada 20 dakika tuzlu suda bekletelim.
Suzup kuruladigimiz patlicanalri sivi yagda kizartalim kenara alalim.
Tereyagini eritip incecik dogradigimiz kuru sogani tereyagin da kavuralim. Kavrulan sogana kucuk dogradigimiz biberide ekleyelim. Biberde hafif kavrulunca, kabuklari soyulmus kucuk dogranmis domatesleri ekleyelim. Domatesler suyunu salip cekene dek kavurlaim. Kavrulan sogan, biber ve domatese bulgurumuzu ekleyeip bir kac defa karistiralim.
Pilava 3 su bardagi su ve kizartigimiz patlicanlari ilave edip tencerenin kapagini kapatalim.
20 dakika pisna pilavin tuzunu biberini ekleyip altini kapatalim. Biraz demlenen pilavi sicak servise sunalim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler