Hamuru için (4-5 kişilik büyük boy):
2 su bardağı un
1 paket Dr. Oetker hazır kuru maya
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1/4 çay bardağı sıvı yağ
Mayalanma süresi: Ağzı streçli kapalı bir kapta, buzdolabında en az 1 saat
Üst malzemesi
Zemin sos için: 2 domates rendesi (içine tuz, kırmızı toz biber, az kimyon, tad vermesi için bir kaç bütün kesilmiş sarımsak; sarımsaklar pizzaya konmayacak)
200gr kadar taze kaşar peyniri
200gr ince dilimlenmiş mantar
2 kase doğranmış kerevis sapı ve yaprağı (dondurucudan çıkardım)
Yarım havuç ince julyen doğranmış
Yarım kabak ince julyen doğranmış
Fırın ısısı: 230 derece
Pişirme süresi: 25 dakika
Hamur hazırlanıp en az 1 saat dolapta bekletilip alınır. Yağlı kağıt ya da yağlanmış fırın tepsisi üzerine yuvarlak şekilde elle açılır. Üzerine biraz sıvı yağ sürülür. Üzerine sırasıyla; domates sos, kaşar, kereviz sapları, havuç, kabak, mantar konulur. Kabak çok kalın ve miktari çok olursa sulanır. Malzemeler azar azar.. Fırında yaklaşık 20-25 derecede pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder