1 adet soğan (beyaz-kırmızı-pembe; her çeşit olur)
Yarım limon
Yarım demet maydanoz
Pul biber
Toz kırmızı biber
Sumak
Tercihen isot
Tercihen taze sarımsak
Zeytinyağ
Tuz
Yapılışı
Soğan yarım ay şeklinde doğranır. Elle çok hafif yoğrulur mıncıklama şeklinde. Maksat halkalar ayrılsın ve yumuşasın. Tuzla değil, sade bir şekilde. Sonra ince kıyılmış maydanoz ve kıyılmış taze sarımsak (taze soğon gibi uzun yeşil sap olan) eklenir. Limon sılıp istenilen kadar zeytinyağ eklenir. Bu salatada baskın tad sumaktır. Bolca konur. Diğer baharatlar azar azar olsa da olur.
Balığın yanında çok güzel gider. Hamsi gibi küçük kızartmalık balıklarda balık tabağına biber kaşık servis edilir. Nefiss... Ertesi gün işe gidecekler için uygun değil tabi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder