Tantuni

Her ilin kendien has lezzetleri vardir. Izmir in koftesi, Urfanin cigkofte, Antep in tatlisi, Samsun un kapali pidesi ve Mersin in TANTUNI'si ilk aklima gelenler bunlar. Onceleri ben tantuniyi pek bilmezdim.Mersin'li arkadaslar sayesinde ogrendim. Tarifler aldim, blogcu arkadaslarimin onerilerini inceledim, karinca kararinca tatuni yaptim. Guzel oldu ev halki begendi. Acelemiz den guzel resim cekemedik ama bu tarifide sizlerdne gizleyemedik.


MALZEMELER
1.5 kuzu eti
1 kuru sogan
2 dis sarimsak
4 sivri biber
2 domates
2 crb,k tereyagi
YAPILISI
Eti kucuk kucuk dogruyoruz. Dogranan eti tavaya alip suyunu salip cekene dek kavuruyoruz.
Suyunu cekince tereyagini etlere ilave edip etleri iyice kavuruyoruz. Kavrulan etleri kenara cekip Tavanin ortasina incecik kiydigimiz sogani alip biraz soteliyoruz. Sogana sarimsak ve biberide ekleyip hepsini birlikte biraz soteliyoruz. Sagan biber sarimsak iyice kavrulunca dogranmis domatesleride ekliyoruz. Domatesler suyunu salinca etleri de tavaya alip hepsini birlikte etler yumsayana dek bisiriyoruz. Pisen etleri lavaslara paylastirip servis yapiyoruz.
(yufkaekmegi) Ben lavas yerine yufka ekmegi kullandim.Nefis bir yemek oldu, tavsiye ederim.
Sevgiler
Sefa
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler