MALZEMELER
1.5 kuzu eti
1 kuru sogan
2 dis sarimsak
4 sivri biber
2 domates
2 crb,k tereyagi
YAPILISI
Eti kucuk kucuk dogruyoruz. Dogranan eti tavaya alip suyunu salip cekene dek kavuruyoruz.
Suyunu cekince tereyagini etlere ilave edip etleri iyice kavuruyoruz. Kavrulan etleri kenara cekip Tavanin ortasina incecik kiydigimiz sogani alip biraz soteliyoruz. Sogana sarimsak ve biberide ekleyip hepsini birlikte biraz soteliyoruz. Sagan biber sarimsak iyice kavrulunca dogranmis domatesleride ekliyoruz. Domatesler suyunu salinca etleri de tavaya alip hepsini birlikte etler yumsayana dek bisiriyoruz. Pisen etleri lavaslara paylastirip servis yapiyoruz.
(yufkaekmegi) Ben lavas yerine yufka ekmegi kullandim.Nefis bir yemek oldu, tavsiye ederim.
Sevgiler
Sefa
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder