Baharatli Kasarli Ekmek

Ekmek yapmak cokk keyif veriyor bana. Her hamur yaptigimda , acaba nasil bir ekmek yapsam diye dusunuyorum. Neler yakisir derken baharatlar takildi gozume.
Sadece baharatli ekmek guzel olur mutlaka ama bir seyelr daha eklesem mi derken rende kasar gecti elime. Hadi birde kasarli deneyeyim dedim. IYiki yapmisim kahvaltida bitti bir somun ekmek . Tavsiye edermiyim!! ederim tabiki ama cok yememek kaydi ile.

MALZEMELER
5 s,brg un
2 s,brg su
1/2 s,brg sut
1 s,brg kasar rendesi
1 tl,ksg kekik
1 tl,ksg reyhan
1 tl,ksg kirmizi biber
2 cb, ksg kuru maya
2 cb,ksg tuz

YAPILISI
Ilitilmis sut ve suya mayayi ekliyoruz. Maya eriyenedek karistirip 5 dakika bekliyoruz goz goz oldugunda elenmis unu ve tuzu ekleyip yumusak ama ele yapismayan bir hamur yoguruyoruz.
Yogurdugumuz hamurun uzerini kapatip iki misli oluncaya dek mayalandiriyoruz.
Mayalanan hamura rende kasar ve baharatlari ekliyoruz. ((Baharatlar dan birer tutam uzeri icin ayirdim ben,, uzerien suslemek maksadiyla. ))
Hamuru baharat ve kasar ile yeniden yogurup 10 dakika daha dinlendiriyoz.
Yeniden kabaran hamurun uzerine baharatlari ekip Onceden isinmis firin da yaklasik 45 dakika pisiriyoruz. Kahvaltida nefis oluyor.
Sevgiler
Sefa








Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler