Balkabaklı Toplar

Selamlar, Sevgiler, merhabalar,
Tüm dostlarım, ziyaretçilerim.
Bugün sizlere Sevgili Kayınvalidem'in pazar günü bize ikram ettiği balkabaklı topları sunacağım.
O gün bir şey daha öğrendim ki benim nişanlım kabak tatlısını sevmiyormuş.Aaaaa kabak sevilmezmi hiç  dedi yani içimden.
Kayınvalidem de evdekiler sevmiyorlar diye bu şekilde değerlendirmek istemiş kabakcıkları.Bence çok başarılı bir çalışma olmuş.Hatta ben rejimde olduğumu unutup 4 taneyi miğdeme postaladım :)






Malzemeler;
  • 1/2 kg balkabağı,
  • 1/2 +2 parmak fazla su bardağı şeker,
  • 2 paket petübör bisküvi,
  • Dövülmüş ceviz ve fındık.


Yapılışı;
  1. Balkabaklarının kabukları soyulur ve doğranır.
  2. Doğranan kabaklar bir tencereye yerleştirilir ve üzerine şekeride ekleyip,1  gece tencerenin ağzı kapalı bekletilir.
  3. 1 gece bekletildiğinde kabaklar sulanacağından su eklemeye gerek yoktur.
  4. 30-45 dk kadar kabakları pişiriyoruz.
  5. Pişen kabaklar biraz soğuduktan sonra parçalanan bisküviler eklenir.
  6. Kabak ve bisküviler karıştırılır ve ceviz büyüklüğünde  parçalar koparılır ve yuvarlak şekli verilir.
  7. Dövülmüş ceviz veya fındığa bulanır ve buzdolabında  bekletirlir.
 Afiyet olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler