Sürekli ismini duyup, merak ettiğim bu kurabiyeyi cumartesi günü gelen misafirlarim için yapmıştım. Islak ıslak, çok nefis bir kurabiye.
Tarif, Tümay'a aittir.
Cumartesi günü gelen misafirlerim için yapmıştım.
Malzemeler
- 1 adet margarin (oda sıcaklığında)
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 pk kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un
Şerbeti için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI;
- Kurabiye için gerekli olan tüm malzemeleri genişçe bir yoğurma kabına koyup karıştırın.Ele yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar unu ilave ederek yoğurun.
- Kulak memesi kıvamına gelince yağlanmış fırın tepsisine yuvarlayarak dizin.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar çatlayana kadar pişirin.
- Bu esnada şerbet için süt ve şekeri ayrı bir kapta karıştırın.Şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırarak eritin. Kesinlikle ateşe koymayın.
- Pişen kurabiyeleri sıcakken soğuk süt şerbetine batırın ve bir saklama kabına dizin.
- Kalan şerbetinizi de kurabiyelerin üzerine dökün.
Önemli Not: Kurabiyeler sıcak, süt soğuk olacak.
Afiyat Olsun...
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder