Etli Patates Dolmasi


Patates dolmasini en cok Murat sever evde. Biber, kabak dolmalarinin icini bosaltan, Murat birtek patates dolmasini disiyla birlikte tuketiyor. Hal boyle oluncada her dolma yaptigimda Murat'a mutlaka bir veye iki patates dolmasi yapiyorum. Bazanda sadece patates dolmasi yaptigimda oluyor.
MALZEMELER
250 gr kiyma
1 su,bar pirinc
4 buyuk patates
1 buyuk sogan
1 kasik salca
1 tat, ksk kara biber
1 tat,ksk kimyon
1 tat,ksk kuru nane
1/2 bag maydonoz
3 crb, ksk tereyag
YAPILISI
Once patatesler soyulur ikiye kesilir ve icleri oyulur. Tuzlu suda patatesler beklerken ic malzemeler hazirlanir.
Rendelenmis sogan, iyice kiyilmis maydonoz , yikanmis pirinc kiymaya ilave edilir. Tuz, salca ve baharatlarda eklenir, iyice karistirilir.Kiymali harci kasikla oyulan patateslere doldurulur ve tencereye agizlari yukariya bakacak sekilde dizilir.
Dolma patateslerin uzerine birer cay kasigi ( kucuk parcalar halinde) tereyag konur.
1 su bardagi sicak su dolmalarin uzerine gezdirilir ve kisik ateste yarim saat pisirilir.
15 dakika dinlenen dolmalar sicak olarak servise sunulur.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler